Positieve energie

Dinsdag volledig murw geslagen door de mededeling van het kabinet “4 weken de boel op slot” na al twee weken het sportpark dicht was voor publiek en het clubhuis ook voor onze leden. De corona heeft het bestuur de afgelopen periode, veel zorgen en hoofdbrekens opgeleverd, om de veiligheid en de gezonde voortgang van onze vereniging te kunnen waarborgen.

Nadat wij gisteren het bericht hebben gepost dat we de hele vereniging dicht wilden doen,

hebben we vele reacties mogen ontvangen. Het doet ons dan ook deugd dat er zo’n enorme betrokkenheid is en de waarde die er aan wordt gehecht dat de jeugd door kan blijven trainen.

Wij als bestuur, willen hier niet aan voorbij gaan en willen de komende twee weken de ouders, trainers en jeugd leden hierin tegemoet komen.

 

De komende zaterdagen is het sportpark open voor trainingen van de jeugdteams. Het schema met welk team wanneer speelt wordt zo spoedig mogelijk gedeeld.

 

Hier gelden wel regels bij.

Geen richtlijnen maar daadwerkelijk regels die nageleefd dienen te worden door iedereen. Dit moet ons vertrouwen geven dat we met z’n allen in Barchem de regelgeving (RIVM) naleven en meer mogelijkheden kunnen organiseren voor onze jeugd.

 

Voor ons als bestuur zijn de volgende aspecten heel belangrijk om het vertrouwen te krijgen.

 

 • Wanneer kinderen worden gebracht blijven de ouders en/of begeleiders op de parkeerplaats;
 • Kinderen dienen hun eigen bidon mee te nemen naar de club;
 • Indien een kind volgens de richtlijnen van de RIVM niet naar school mag, mag het niet komen trainen;
 • De kleedkamers en ballenhok zijn gesloten voor de kinderen, ook geen water halen of de trainer ondersteunen met opruimen of pakken van trainingsspullen;
 • Trainers dienen de kinderen bij de fietsenstalling op te wachten totdat men compleet zijn en gezamenlijk naar het veld gaan (dit geld voor alle leeftijdsgroepen!!!) en na de training weer gezamenlijk te verlaten;
 • De trainers dienen vooraf de te gebruiken trainingsmaterialen te pakken en uit te zetten voordat hij de kinderen ontvangt bij de fietsenstalling;
 • De WC zal regelmatig worden schoongemaakt zodat iedereen veilig kan sporten.
 • De trainers moeten het zelf willen en zich veilig genoeg voelen.
 • Het sportpark mag niet worden betreden door de jeugdspelers buiten de training
 • Ouders en spelers volgen de aanwijzingen van de leiding/trainers op zonder discussie
 • Het bestuur behoudt het recht voor aanvullende regels of alsnog de vereniging geheel te sluiten indien noodzakelijk.

 

Wanneer wij samen, met in achtneming van bovenstaande regels  komende twee weken laten zien dat het goed verloopt. Kunnen wij als bestuur, gaan kijken of er weer mogelijkheden zijn om in goed vertrouwen weer door de weeks te gaan trainen.

 

Dit alles heeft met handhaving, haalbaarheid, veiligheid en voorkomen van boete van de overheid te maken. Afgelopen periodes hebben we meer malen bezoek gehad van de handhavers van de gemeente Lochem. Wij kunnen als club niet permitteren dat we niet aan de regelgeving voldoen en boetes ontvangen van € 4.000,--.

 

Afgelopen periode hebben we gezien dat we moeten wennen aan regels die bij corona horen.

Wij hopen op uw medewerking en vertrouwen!

 

Sportieve groet,
Het bestuur

 

Andere berichten
04/10

Met het JO12 team hebben we de eerste kampioen van dit seizoen al binnen. Met liefst een 7-4 overwinning op Sp. Lochem JO12_2 werd het... Lees meer »

09/09

CORONA MAATREGELEN EN RICHTLIJNEN SENIOREN Hierbij de richtlijnen en maatregelen die we de komende periode hanteren tijdens de... Lees meer »

09/09

CORONA MAATREGELEN EN RICHTLIJNEN JEUGD Hierbij treffen jullie de richtlijnen en maatregelen aan die de komende periode gehanteerd... Lees meer »

02/07

SVBV is naarstig op zoek naar leiders / trainers voor de jeugdteams JO14, JO 12 en de Mini’s. Heb je belangstelling hiervoor, of wil... Lees meer »

23/06

Door een gerichte actie van het bestuur heeft SVBV voor het komend seizoen een flinke aanwas van het aantal senioren voetballers weten te... Lees meer »

20/12

Kantine medewerkers gevraagd!SVBV is dringend op zoek naar kantinemedewerkers voor de donderdagavond, zondagmorgen/middag.Wie heeft... Lees meer »